T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / YENİPAZAR - Yenipazar Çok Programlı Anadolu Lisesi

"YENİPAZAR'DA SONBAHAR" TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI İÇİN SON GÜN 20 ARALIK 2022 !

YENİPAZAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

YENİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ FOTOĞRAF YARIŞMASI

"YENİPAZAR'DA SONBAHAR" ŞARTNAMESİ

 

Yarışmanın Adı: Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yenipazar Çok Programlı Anadolu Lisesi Fotoğraf Yarışması "Yenipazar'da Sonbahar"

Yarışmanın Konusu: Yenipazar'da Sonbahar

Yarışmanın Amacı: Lise öğrencileri tarafından Yenipazar ilçemizdeki doğal güzellikler, kültürel değerler, tarihi mekânlar, şehir dokusu gibi unsurların Sonbahar mevsiminde kadraja alınarak İlçemiz için görsel bir arşiv oluşturmak ve bunu geleceğe miras olarak bırakmaktır.

Yarışmaya Katılım Şartları:

-          Yarışmaya katılım ücretsizdir.

-          Yarışmaya sadece Yenipazar Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde aktif öğrenim gören öğrenciler katılabilecektir.

-          Yarışmaya gönderilen fotoğrafların Yenipazar sınırları içerisinde 01.09.2020 tarihi sonrasında çekilmiş olması zorunludur.

-          Yarışma gönderilen fotoğraflar sadece cep telefonu ile çekilebilir.

-          Her katılımcı en fazla 3 (üç) adet Renkli ve 13x18 cm boyutunda basılı eserle yarışmaya katılabilir.

-          Yarışma; jüri üyeleri ile birinci dereceden yakınları dışında, tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açıktır.

-          Fotoğraflara renk, keskinlik, toz alma gibi bazı işlemler yapılması, kontrast ayarları, kabul edilebilir oranda fotoğrafik müdahaleler kabul edilir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır.

-          Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar (kolaj) ve HDR (High Dynamic Range) uygulanan fotoğraflar kabul edilmeyecektir.

-          Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine; fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir.

-          Katılımcı, yarışmaya katıldığı fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler ile ödül almış fotoğrafların katılımının kısıtlandığı bu yarışmada böyle bir fotoğraf ile ya da bu fotoğrafın ana unsur olarak kullanıldığı yapıtlarla katılımda bulunan kişiler hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.

-          Kural ihlali tespit edilen katılımcının elde ettiği ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Ödül iptal edilir; dereceye giren bir diğer yarışmacıya ödül verilir. Ödül verilmiş ise katılımcının ödülü aykırılığın tespit edildiği tarihten 7 (yedi) iş günü içerisinde düzenleyici kuruma iade edilir.

-          Yarışma sonuçları Yenipazar ÇPAL'ın https://yenipazarlisesi.meb.k12.tr/ web sitesinden ilan edilecektir.

Telif (Kullanım) Hakkı:

-          Yarışmada ödül (derece, özel ödül, mansiyon ve sergileme) alan fotoğrafların yayın, kullanım ve sergileme hakkı eser sahipleriyle birlikte düzenleyici kuruma ait olacaktır. Bu eserler düzenleyici kurum arşivinde saklanacaktır.

-          Katılımcı; dereceye giren, sergilenmeye hak kazanmış fotoğrafların yarışma sonuçlandığı tarihten itibaren, yarışma sonuçlarının duyurusu için internet, görsel ve yazılı basın kanallarında kullanılmasına, yer ve muhteva sınırı olmadan Adnan Menderes Üniversitesi ve bünyesindeki bağlı kuruluşların tanıtılmasında ve yayınlarında isminin ve eser adının kullanılması şartıyla (Fotoğraflarla kolaj vb. grafiksel çalışmalarda isim kullanılamamaktadır) kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan eserinin/eserlerinin çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için düzenleyici kuruma izin/muvafakat verdiğini kabul eder. Bu süre içinde eserlerin kullanım hakkı eser sahibine de ait olacaktır.

-          Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin/muvafakat için düzenleyici kurum ve sponsorlarından ayrıca hiçbir hak ve alacak talebinin olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını ve maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

-          Katılımcı, yarışma için gönderdiği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu, kendisi tarafından çekildiğini ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Başkasına ait görüntülerin, olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir

-          Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.

-          Ödül alan, sergilemeye değer bulunan fotoğraflar Yenipazar ÇPAL https://yenipazarlisesi.meb.k12.tr/ adresinden, aynı zamanda Yenipazar ÇPAL'a ait Sosyal Medya (Facebook, Twitter, Instagram vb) hesaplarında tanıtım amaçlı ve yarışmanın amacına uygun biçimde yayınlanacaktır.

-          Yarışmada ödül alamayan fotoğraflar, katılımcılara verilecektir.

 

Eserlerin Gönderilmesi:

-          Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar 13x18 cm boyutunda basılı olarak bir zarfa konacaktır. Zarfın arkasına katılımcı adı soyadı, öğrenci numarası ve telefon numarası yazılacaktır. Katılımcı, kapalı bir şekilde zarfı 20 Aralık 2022 tarihine kadar (saat 16.00) Lise Müdür Yardımcısı Ayşe Turan'a bırakmalıdır.

-          Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır.

Seçici Kurul:

-          Ayşe TURAN (Yenipazar ÇPAL Müdür Yardımcısı)

-          Deniz YAZICI (Yenipazar ÇPAL Rehber Öğretmeni)

-          Duygu KOCA (Yenipazar ÇPAL Matematik Öğretmeni)

-          Hüseyin KUYUCAKLIOĞLU (Fotoğrafçı)

Seçici Kurul en az 3 (üç) üyesinin bir araya gelmesi ile toplanır ve yarışma sonrasında değerlendirme tutanağı hazırlanır. Toplantı tarihinde Üç seçici kurul üyesinin bir araya gelememesi durumunda toplantı ve sonuç duyurusu bir hafta ertelenir. COVID-19 salgını şartları gereği Seçici Kurul Üyelerinin bir araya gelmesinin mümkün olmaması durumunda, Seçici Kurul değerlendirme toplantısı online olarak yapılabilir.

Yarışma Takvimi:

Yarışmanın Başlangıç Tarihi: Yayınlandığı tarihte başlar.

Son Başvuru Tarihi: 20 Aralık 2022 16.00

Jüri Toplantı Tarihi: Daha sonra açıklanacaktır.

Sonuç Bildirim Tarihi: Daha sonra açıklanacaktır.

Ödül Töreni ve Yeri: Daha sonra açıklanacaktır.

Yarışma Sekretaryası:

Adı ve Soyadı: Hüseyin KUYUCAKLIOĞLU

İrtibat Numarası: 0 541 977 30 26

E-posta Adresi: huseyin_0931@hotmail.com

08-12-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.12.2022 - Güncelleme: 08.12.2022 20:35 - Görüntülenme: 205
  Beğen | 8  kişi beğendi